97 dagar kvar.

2010-03-31 @ 10:09:00
Ja nu går det undan. v.27 stiger vi in i nu.
Jag är matt i kroppen. Det är samma känsla som när man håller på att bli sjuk. Jag är ständigt trött numera. Fick ja skulle jag kunna sova resten av preggo tiden ut. Jag är stel i kroppen och det värker som sagt överallt. Varför???

Jag frodar mig själv samt barnet hela tiden. Mig märks det på för nu äre det illa med kilona. haha
ojoj jag rullar snart fram :P Tur att jag har Jens som bokstavligen hela tiden talar om för mig hur fin jag är och hur gravid jag är! Han är en klippa. :D

Har fått någon noja nu över sötsaker, mer än förr! Vill gärna äta nått i sängen innan jag släcker tv för natten. Jävligt illa!!!!! Men jag har sånt sug, det kan vara allt från en smörgås till en stor jävla godis skål. Jag har tappat mitt mandarin sug iaf :( och det är jag ledsen över. Hoppas jag kan få tillbaka mitt frukt sug snart.

Bäbisen sparkar hej vilt hela tiden. När jag har datorn på magen och lyssnar på la musica så dansas det som bara den. :D
Helt otroligt. Men knodden har hittat mammas urinblåsa och tycker det är mega kul att sparka på den, speciellt på nätterna.

Nä nu ska jag krypa ner under täcket och återhämta mig lite till innan jag kan börja fånga dagen.

have fun

Moster Angelica!

2010-03-30 @ 18:57:05
Ja gott folk. Min underbara syster har kläck ur sig en dotter idag kl 14.38 :D
Helt sjukt va stolt jag är över henne. Själv gruvar jag mig för smärtan som snart komma skall.... Men hon sa att det kändes som en värre mensvärk!! Dock har hon MYCKET högre smärtgräns än mig så det ska bli en upplevelse och se om det är en värre mensvärk eller om det är rent ut sagt en förjävlig smärta.....

Men men, ska iaf till sundsvall efter helgen och vara där några dagar då jag för ovanlighetens skulle ska träffa herr doktor. Min journal är störst av allas tro jag :S Men då ska jag få träffa miraklet och pussa sönder som båda grynen!
Undra vad/om man ska köpa med sig nått? Eller jag måste ju göra det, men då måste jag köpa nått till min älsklings William med ;D och det gör jag mer än gärna! Han är solen på min himmel.

Drömde inatt att han vart kidnappad, bara för att jag och Jens av någon sjuk anledning låg och pratade om det igår för vi såg på "barnhemmet"... Då blev jag tydligen tvungen att drömma om det med. Fy fan va hemskt det va. Aldrig mer vill jag drömma nått sånt. Jag hade panik i kroppen och kände i drömmen hur ont det gjorde i mig. Men på nått sätt visste jag att det va en dröm. Men ändå va sjukt man kan drömma bara för att man prata om nått.
Jag har så knasiga drömmar nu förmtiden. Jag drömmer mycket om mitt barn om saker som händer, nästan abara negativa saker. Varför????? Det gör ont i mig, även fast det bara är en dröm. Jag vill börja drömma fina underbara drömmar om hur livet ser ut om 4 månader =) Då man är nu förlöst samt allt har lagt sig.

Jag vankar mig fram iaf. Livet är inte på topp och det värker i varje cm på mig. Utsidan som insidan!
Jag kan knappt gå till tvättstugan utan att det ska göra ont i fogarna eller "mensvärka" i magen!
Jag vill ha ett vanligt liv nu. Är sjukskriven tom 14 april och hoppas vid gud att jag är redo att köra sista rycket då innan jag lämnar Hospitalet för en längre stund. :( Känns jobbigt men har ju en helt otrolig resa framför mig då.

Middagen är snart klar men baby J är inte hemma än. Så det får väl antingen bli en kall/sen midda eller en ensam midda ??? Vad väljer man?!

Nä nu blir det helt seriöst för jobbigt att sitta upp så nu ska ja slå omkull mig en stund innan älsk kommer :D

Vågen = Bästa vännen!

2010-03-26 @ 19:53:37
Eller är det verkligen så?
Jag vägde in mig från början på 77 kg tro ja i vecka 12.... Nu har jag dock blivit en rikare kvinna när det gäller mina kilon.
Jag vägde mig på jobbet förra veckan och jag vart så arg och lessen så jag ringde och skällde på Jens.
Dels är det ju graviditeten som har erbjudit massa kilon men jag har nog unnat mig mer saker med tanke på att jag är två nu =) Mycket fel !!!!
Men men, Jens sa iaf igår när jag låg i ctg-kurvan, säkert för att försöka muntra upp mig.

Jens: Ja bara du inte får en sån där mage som hon på tv:en hade!!
Jag: Ne det hoppas jag med, men jag kanske inte kan göra så mycket om det händer.
Jens: Ja men då spara vi pengar så du kan operera bort det.
Jag: Jaha? Men om jag är nöjd då?
Jens: Ne det kommer du inte vara.
Jag: Hepp, men om jag inte vill det då?
Jens: Då tar jag pengarna och åker på lååååååååång semester!

Han är guldet i mitt liv. Jag skrattar varje dag och han är den mest otroligaste människan jag har träffat. Jag är så glad att jag har han! Jag kommer aldrig i hela mitt liv släppa han.
Han ger mig så mycket glädje och så många skratt varje dag. Jens har så mycket att ge till andra människor och han är alltid glad! Det är så sällan han är arg bara för att, det är alltid jag som gör han arg eller less pga min bitterhet. Men jag tro han börja förstå mer och mer nu hur jag har det! Jag menar, jag lämnar sundsvall och sätter mig i umeå utan någon, förutom han! Jag bär tungt och det gör ont i varje muskel från knäna till axlarna varje kväll när ja få slappna av. Jag går som på spänn hela dagarna och är sjukt orolig över allt som komma skall.
Det känns som om att jag sitter i en båt som inte kommer någonvart ibland. Jag som var världens gladaste människa förut har gått och blivit en BitterFitta!
Men jag hoppas det har med preggo magen att göra. Och att jag blir lika glad och alltid ha ett leende på läpparna sedan =) Vilket jag förmodligen kommer ha. Och jag längar dit. Jag känner själv hur jag har blivit en annan människa bara på 6 månader.

Även fast han satte mig på fel buss idag när jag skulle göra busspremiären ona Umeå --> Obbola!
Men han skyllde på mig även fast det va han som i som bokstavligen stressade mig och sa att det va min buss som stod inne =)


Shoppade iaf lite idag..... mest till knodden!
Det finns så mycket sjukt fint som man vill köpa, så ja köper allt som kommer i min väg som passar iaf =)
På sönda hoppas jag vi åker och hämta garderoben som ska in i bäbisrummet. Så man kanske kan börja lite med rummet. Just nu står det lite kartonger, en dammsugare samt en tvättställning!

Sen har jag även "fått" mig en diskmaskin idag :D
Plus att Anja ringde och sa att hon hade saker hon ville bli av med. Bla, säng och skötbord, vilket är super toppen med tanke på att vi inte har köpt nått sånt än! :D

Nä gott folk, Nu är kl slagen för ett dopp i karet sen mys i soffan eller sängen till tv med lite gotta....om det finns nått????????






Stark   är   den   som   kan   le   åt   sin   svaghet


Paniken

2010-03-26 @ 09:14:26
... igår anlände vi till Umeå.Nu blir jag hemma länge :D
Har blivit sjukskriven nu på heltiden i tre veckor. Känns konstigt men det ska bli skönt att få komma ifatt sitt eget tempo samt lugna ner kroppen lite.

Mitt i allt tumult är man gris förkyld. Jag hostar, hostar och hostar så det står mig snart upp i öronen!
Jag är så less och trött i bröstkorgen nu.

Igår va det panik hela kvällen.
Har ju som sagt varit sjuk så ja har intagit lite cocilania (?) Hostmedicinen iaf.

Hade inte känt några rörelser i magen på hela onsdagen samt hela torsdagen. Så jag får massa grill i huvudet!!!!
Försökte med alla metoder jag kunde komma på för att få en lite spark som respons. Ingen respons alls.....
Ringer upp till NUS/Förlossningen och dom ville att jag skulle komma in omedelbart.
Åhhh ringer Jens som är på jobbet och grinar som en gris. Han kommer direkt och vi sitter helt tysta i bilen. Det va helt sjukt. In på förlossningen och jag berättade hur det var och hon började lyssna. Ingen respons. Lyssnar igen och tar fram den stora apparaten. Hittar inget hjärtljud alls så hon säger bara att hon ska hämta läkaren. Jaha hur mådde vi då tro? Hon stängde dörren och jag brister i gråt och alla tankar hinner ifatt. Han kommer in med en ännu större maskin och söker för fullt och hittar till slut ett slående hjärta!!!!


Så vi fick stanna kvar och jag fick ligga uppkopplad i ungefär 2 timmar.






Lättnaden när man hörde hjärtat går inte att beskriva. Paniken jag hade i kroppen när ja satt i bilen är obeskrivlig.

Men det är så konstigt att när det händer nått sånt här tillexempel så tänker man endast negativit, Varför?
Automatiskt tänker man alltid negativit.
Hmm

Så vi åkte hem till Jens mamma o pappa och käkade när vi var klara och sen hem, båda somnade direkt tro ja av utmattning.

Så nu ska ja aldrig i hela mitt liv ta mer host medicin som det är morfin i...Jag fick på tok allt för mycket grill i huvudet och oro i kroppen så det tänker jag inte utsätta mig själv eller Jens för igen.

Nu ska jag krypa återigen under täcket och vila lite innan jag ska börja ta mig ann denna dag.
Betalat alla räkningar har jag gjort med och det var ju en upplevelse :D


Nu vill jag hem!!!

2010-03-21 @ 19:44:21
.........ja, nu vill jag hem till min älsklings J. Jag saknar han så sjukt mycket! Tro aldrig vi varit ifrån varandra i 14 dagar förr.. :( Det är så jobbigt. Ja saknar att få somna intill han, när han pilla på min rygg, haha
Jag saknar att få vara bland mina egna saker, min nya lägenhet, mitt nya golv och mitt eget tvättmedel. Min egen tandkräm och framförallt min älskade Sambo!

Det känns som han missar hur mycket som helst när det gäller preggo magen. Jag försöker förklara men ja tro inte han rikitgt förstår. Nu börja bäbisen sparka så hårt och mycket att man kan se hur magen rör sig. Det är as mysigt. Man kan känna sparkarna rätt bra, men det kanske man gör i v.25?
Några ja frågat känner och andra känner bara lite. Så man vet ju inte riktigt hur det ska kännas. Ska iaf klämma till min syrra på hennes mage så man få känna hennes flickas sparkar, hon ska ju ha om 14 dagar :D Så då bli ja "världens bästa moster" till en till pärla =)

Vad händer annars då?
Jodå, jag sitter just nu i mammas säng och glor på dom båda dumbrukarna i väntan på att tvättstugan ska förgyllas. Idag tvättar vi min säng......SOFFAN! :D

Imorgon ska ja åter till jobbet. Känner mig rätt okej men hostar upp alla lungor känns det som. Men men, febern och snuvan är så gott som borta. Va en kortis denna gång, vilket är hur skönt som helst.
Nu vill ja jobba dom sista 4 passen innan jag har semester en vecka :D :D :D Åhhh vad underbart det ska bli.

Och under den ska ja bara njuta av vårvädret och av min älsklings ljuva stämma.

Nu kallar -kalla fakta- sen äre myssönda.




:D

2010-03-20 @ 13:08:10
Kan väl bjuda på lite "bäbis-mage-bilder" så här i sjukans tider.

Just nu går tiden allt för sakta. Nu vill jag klämma ut vårat mirakel =)



v.25


 

 

 

 





Sjukstuga

2010-03-20 @ 11:00:21
Jaaaaaa, det är underbart. Jag är dunder sjuk och vet inte åt vilket håll jag ska gå!
Jag hostar snart upp bäbisen och det bara rinner ur näsan. Febern härjar på men jag har laddat upp snygg kroppen med alvedon i hopp om att febern ska ge med sig.
Jag orkar inte vara sjuk just nu, jag har inte ens tid med att vara sjuk! Jag skulle jobba hela helgen men blir hemma idag och imorgon iaf. På månda ska ja kämpa mig till jobbet, även om jag ska dra mig i näsborrarna!

Det är sjukt fint väder ute, bara för att jag är sjuk. Så någon luft från marken kan ej erbjudas. Jag sätter mig på ballisen om jag behöver luft. Tanken på att ligga inne nu dom närmsta dagarna gör mig redan rastlös. Jag har iaf inte ens ork till det. Det är nog jobbigt att dricka vatten och fylla på flaskan.. så jag ska tillbringa helgen i soffan hos mamma! Sänd mig nått att leka med :D

Jag kanske ska börja brodera eller virka?

Nä nu ska jag..............vila!
Och vänta på att Sisilisis kommer med hostmedicin!
GE MIG NU!

Blod svett & tårar

2010-03-18 @ 21:05:42
Ja dom tre kan ja bjuda på allt för ofta. Blodet ljög jag om, men svetten och tårarna ligger mig närmast. Men det bjuder jag på. Det är iaf inte så att jag kan sitta på bussen och börja böla. Men ibland är det nära. Gråter är som mest när jag hör Jens röst när vi är på skilda ställen. Men det är väl för att jag känner mig så ensam när han inte finns i min närhet. :(
Men snart så. Ska ja binda fast mig runt hans ben och aldrig släppa taget =)

Är hungrig som fan, men så nu i badet att jag inte behöver mer mat! Men insåg sen att jag kan ta bort dom underbara extra kilona efter födseln. Men just nu är det ju tungt när man ser att inte bara magen har fått en annan form :S

Lever fortfarande i Leggins och mjukisbrallan.
Jag vill inte köpa mamma jeans, tycker inte att dom är allt för tjusiga :D
Men det kommer väl sluta med att man står där i en provhytt och grinar och och tvingar sig på farmorsbrallorna.


Jobbar och sliter dag in och dag ut. Så imorgon är man ledig och då har man hur mycket som helst att göra samt ladda inför 4 underbara dagar på LVN.
Sen hoppas jag att jag fått semester hela påskveckan. Gud om jag får det, då kommer jag grina igen :D

Fogarna är ju inte allt för korekta känns det som. Det gör ont som sjutton på kvällarna och nätterna i ljumskar, ben, vader, rygg ja nästan överallt. :(

Nä ni ska jag ringa och kolla vad darlingen gör sen ska ja äta .....
Sen ska ja krypa ner under täcket och kura ner mig till tv och sova pheeeett :D

Jag tycker det är tråkigt att blogga nu!








Fram och tillbaka

2010-03-14 @ 20:06:39
...ja men åker fram och tillbaka mellan Umeå och Sundsvall var och varannan dag känns det som. Jag vill stanna hemma i umeå nu. Vill vara med älsklingen och sova i min egen säng pch vara fri i min lägenhet. :(
Men snart så, men väntan dit är så sjukkkkkkt lång. Jag dör snart :D

Har iaf varit hemma nu i tre dagar. Tog med oss William och det är så mysigt så att ha en trotsig treåring som även ska pottkissa och pottbajsa. Man springer fram och tillbaka med denna potta känns det som. Men än har det ej hänt någon olycka :D Han är super bäst när det gäller pottan!! 5 stjärnor av 5 möjliga.

Jag är trött och slut hela dagarna.
Bäbisen simmar runt och vänder sen alla sekunder på dygnet så det är oxå jobbigt på nått sätt. Man kan lixom inte sitta som folk eller ligga på ryggen för länge eller ligga på magen. Så det gör lite små ont i höfterna med tanke på att man enbart kan ligga/sitta på dom... Men det är hur mysigt som helst när man känner livet i magen dona på =) har vaknat flera nätter nu av att bäbben sparkar, då vänder ja på mig då blir det lugnt. Ligger jag på ryggen ser jag hur magen doffar åt sidorna :D helt underbart!

Var och lyssnade på bäbishjärtat i onsdags med....138-140 :D MysMys

Åker iaf till Sundsvall imorgon med. Kommer hem till umeå om 14 dagar och blir hemma i fem dagar hoppas jag!

Nu ska jag och the love ha lite söndags mys till Wipeout, herregud, varför få jag inte vara med i det????? Ser ju ut att vara hur kul som helst.

Knut bakom skuldran....

2010-03-06 @ 23:12:23
....det är så skönt så!
:(
Jag kan inte andas för det gör ont, jag kan inte sitta för det känns som vänster skuldra ska gå av!
Hur får jag bort den?!
Jag betalar!

Jens bruka massera mig, men eftersom jag inte kan ligga riktigt på magen så känns det som det blir fel. Och sitter han bakom mig och knådar så kan jag inte slappna av. :S jag lever i ett "KNUT-BAKOM-SKULDRAN" Mysterium.

Har jobbar röven av mig idag med. Det är sjukt vilket tryck det är på huset. Så fort man kommer in så känner man stressen i luften. Det är inte ens "trevligt" att gå till jobbet längre. Man gör det för man måste. Så ska det ju inte vara!
Men men, jag hejar på Sigge ja! You rock man

Har iaf idag varit med Emmsan Pemmsan och vi for ut till Linda i Timrå. Drack lite kaffe och snackade massa skit =) Pussade på hennes underbara barn med :D
Dom är så söta så man vill äta upp dom!!!

Imorgon ska jag försöka sova ut ett tag. Ska kämpa mig iaf tills kl 9. Ja behöver sova ut! Ja är aldrig utvilad känns det som. :(

Jag är en trött och bitter donna på 23 jordsnurr!
Men det hör till :D
Bäbisen sparkar och lever om hela tiden. Den sparkar ca 90 % av dagen på min urinblåsa även. Så det känns som ja ska kissa på mig.
Satt tex idag på bussen på väg hem och kände hur det sparkade runt överallt, sen träffade H*n blåsen klockrent. Jag trodde jag skulle dö! Herregud.... det va coolt =)
Så jag sprang till Emma och hann inte ens klä av mig så tömde ja mig på 5 liter kändes det som. Haha

Nu ska ja bädda upp drottning slafen och glo en kvart på tv innan dom blå åker igen. Ska först käka lite frukt så man få i sig sin dagliga dos.

Så, god natt gott folk!

Jag saaaaaaknar mitt hjärta så sjukt mycket, kan det bli månda snart?!

v.23

2010-03-05 @ 21:44:09
Yes, nu är vi inne i vecka 23 och det känns som det är en evighet kvar tills vi få pussa på vårat barn. Men på nått sätt känns det som om att tiden har gått fort hit. :S Det känns som om det var igår vi fick reda på att det finns ett liv i min mage :D
Det är blandade känslor från dag till dag just nu.
Jag vill skynda på tiden men samtidigt vill jag stanna upp tiden så ja hinner med allt innan det är dags.

Knodden rör sig hela tiden alla sekunder på dygnet känns det som. Vad jag än gör så är den där och poffar och donar. Det är underbart, men det är tråkigt att J inte hänger med på samma sätt som jag gör. Det är så svårt att förklara för han hur det känns i kroppen och han har tre tusen frågor så jag försöker besvara.=)
Men på onsda ska vi till Mvc och lyssna på hjärtat och göra lite kontroller så då kanske vi båda få svar på våra frågor. :D det kommer bli gryyyymt.

Är btw i sundsvall hos moderkakan tills på freda. Så en hel vecka ska ja bli ompysslad av henne :D va på tok för längesen nu. J är kvar i umeå och jobbar på house of metall.... Är säkert JÄTTE kul! *nooooot*

Ja trivs mest i tystnaden nuförtiden. Lite dåv (?) musik i bakisen kan jag kosta på mig, men inte allt för högt. Då kan jag inte koncentrera mg! Så J kommer till sundsvall på månda. Och jag längtar såååå sjukt mycket efter han....redan :(
Men ja få väl krypa ner hos mammsi om det blir allt för jobbigt, men ja tro ja ska överleva några nätter utan han.

Iaf så ska vi kidnappa William till umeå på freda så vi få rå om han riktigt. Träffade han idag, men han har blivit en dryg unge. Hahaha kaxig lite 3 åring som man vill hänga upp och ner. Ojoj Hej då tjockunge sa han när han klev ur blien idag. Evelina blir lite små arg, men jag som vanligt kunde inte hålla mig för skratt, så ja fick krypa ner i halsduken och fnissa av mig lite. Han är skön den ungen.

Men men, vad ska ja berätta nu då?
Det känns iaf sjukt konstigt att vara i sundsvall. Det känns inte som mitt hem längre. Kan bero på att jag inte har nått eget hem att åka till. Men det knöt sig i magen när vi kom in i timrå. Jag ville hem till min lägenhet, till J och till min säng! Det har gått bra hittils iaf. Har väl fält några tårar men det var ej pga av att jag saknade mamma och dom, men det kom samtidigt! Då kändes det tomt, men varför känns det så konstigt att åka till sundsvall då? :O

Jag är knasig när det gäller känslor så där. Det är upp och ner och hit och dit.
Men än så länge trivs jag i Umeå. Jag älskar våran nya lägenhet och vårat område. Allt är som handen i handsken. Det bor massa familjer med barn, barn på väg, skotrar utanför dörren, och det är super mysigt i allmänhet! =)

Nä nu har jag babblat på i en evighet så nu ska ja krypa ner i min nya "säng-soffa" för att få lite sömn så ja orkar jobba imorgon !

Puss och god natt folket.



v.21 tro ja eller om det va v.20


v.23


v.23


v.23


v.23

Nuså.....

2010-03-02 @ 17:07:39
....JA. Nu börja det likna nått här hemma iaf. Alla kartonger är uppe, en är kvar och där ligger kameran. Tänkte tämligen knäppa lite kort på nya lyan så ni där hemma i 060 kommun ser hur flott vi har det i Obbola ;)

Igår va det ingen bra dag. Ja slet ut mig totalt. Jens bar mig som ett barn runt i lägenheten. Jag kunde inte gå, kroppen bar mig inte och det gjorde sååååååå jävla ont i magen och rumpan ner mot bena. Jag ville bara grina men ville inte vika mig som en vekling inför hårdingen i huset ;) Men det gick över under natten men det va fruktansvärt. Så nu ska ja rulla ner mitt tempo och försöka inse att man kanske inte kan hålla igång så mycket nu som man kunde för 6 månader sen.

men men, det värsta av allt väl att vi tänkte ta ett kvälls dopp igår innan vi skulle sova. Fick upp vattnet till underbar temperatur, men inser efter ett tag att det endast kommer iskallt vatten. Och då menar ja iskallt vatten. Vart såååå less så!

Älsklingen är och jobbar och jag tänkte baka bullar men pallar inte. Så ja ska tända lite ljus nu sen slänga mig i soffan och glo lite på televisionen, men risken finns att donnan kommer somna tvärt.

Kommer iaf hem till Sundsvall på Freda kväll för då är det jobb och jobb och jobb :D
Känns skönt att kanske få komma tillbaka till byggnaden men det känns skit att åka ifrån Umeå, jag vill stanna nu!

Jag saknar mamma och alla andra så sjukt mycket. Men mest William! Herregud, det gjorde så ont igår när jag packade ner hans tandborst! Fy, gråten va i halsen och jag ville bara springa till sundsvall och hämta hit han. Men förhoppningsvis få ja ta del av hans begåvning i helgen :D

Nej nej gott folk. Nu ska ja ta mig en mys kväll innan baby kommer hem och fortsätter myskvällen med mig :D