Sista dagen...

2011-08-31 @ 10:05:09
Ja igår va det sista dagen som föräldrarledig! gaah är det redan slut på detta mysliv?

Jag blir så less, jag skrev ett ap långt inlägg igår men det är tydligen borta nu! Gaah varför blir det så!? Jag som hade skrivit en novell typ om allt som hänt.

Jaja få väl kanske ta och göra ett nytt försök..

Va ner på stan igår iaf och köpte nya jeans, eller det var tre par! Vilket inte gav något positivt alls med sig förutom att jag fick nya brallor, men självförtroendet och plånkan sved..men det ska väl vara så!
Inget är sig likt efter man fött barn, kroppen har strejkat och plånkan lika så. Men det går ju att ändra på men jag har försök, verkligen men jag ger upp. Det är bara att inse att jag kommer drass med denna fettbomb tills jag vaknar upp en morgon och är 20 kg lättare. Kommer det hända?!

Va även ner på arbetsförmedlingen igår för att skriva in mig som arbetssökande nu en månad tills jag vet om det bli skola eller ej, men kommer jag inte in så har vi en annan plan så bra kommer det bli iaf. Just nu stämplar jag pga att Agnes ska skolas in på dagis och eftersom man kan göra det så är det väl bäst att göra det, varför använda dagarna när man kan spara dom?! höhö
Plus att det inte kommer ge någon skillnad ekonomiskt så beslutade vi på att köra så.
Och han på afm tyckte det lät som en bra plan ;)

Iaf..Agnes utvecklas som hon ska, men är något liten..hon är 73 cm och väger som sagt 8,8 kg men är fullt frisk ändå! Men hon är lika lten som en 9 månaders bäbis, men det är bara mysigt ju. Hon är aktiv det är nog därför hon ligger på denna viktklass. Det är full rulle från 6 på morgonen tills det är nattdags vid 19 tiden! Det är inte en sekund hon är stilla. Hon klättrar, hoppar och dansar sig igenom dagarna.
Hon pratar och säger små ord men hon förstår vad man säger till henne. Hon tar upp skräp på golvet och springer till köket och öppnar sopdörren för att slänga det ;) klevver dam hurrni! Mest ropar hon efter mamma och pappa och säger ajaj till typ allt och tack tack så fort hon får nått i sin hand och när hon lämnar nått till någon. Hon säger hejdå när hon ska gå och hon tar på sig dessa jävla skor rent ut sagt hela tiden, det spelar ingen roll vems skor det är utan hon kommer och klampar med dom. Väldigt vackert när hon kommer med pappas 44:a på ena foten och på andra foten sin egna lilla sko på 19..;)
Hon har väl gömt undan hundra skor så ibland får man tt sammanbrott när man ska iväg för det fattas en sko! Men nu har jag köpe en skogrej på ikea som man hänger upp på hatthyllan och lagt alla skor i..så nu hoppas jag dom få vara ifred =)

När damen blir arg så går hon ut och slänger ut alla skor sen plockar hon upp dom igen.. haha
hon gör massa "bitchiga" saker med ansiktet när hon blir arg med. Hon blänger som på en och tittar åt ett annat håll och vägrar sen att titta på en på ett bra tag. Hon blundar när man pratar med henne precis som om att hon inte bry sig.
Nä hon är en härlig dam i sina bästa år. På pappa kan hon bli vansinig på eftersom han ska vara där och pussa på henne och det gillar inte inte. Hon slåss som sagt och nyps och rivs.. men nu när man säger till så blir hon vansinnig och gör det bara sjuhundra gånger värre!
Men men det går över, vi accepterar det ABSOLUT INTE så vi säger åt henne flera gånger.


Ne nu ska jag hoppa in i duschen.
Heja

är det inte helt otroligt...

2011-08-29 @ 19:47:14
...hur förbannat löjliga människor det finns?! Ne jag blir galen ja.. orka lägga ner SÅ jävla mycket energi på någon annan när man har en egen familj man borde änga sin tid åt! ajja du är inte ens värd att pissa på, så äre!

Jensan och Agnes lämnade mig i tordsags morse för en lite mini semester utan mamma... :S gaah jag har aldrig haft så ont i magen förut, och saknade ska vi inte tala om! Gud, det va tomt här hemma. Inga små fötter som plaskade mot golvet eller nått tjurigt grin utan bara jag! JAG ensam och jävlig! iof va ju linda här två nätter men det räknas inte ;) höhöhö hon är ju alltid annars här så! ;P LAAAAV JAAA DUDE!

Så helgen har bestått av en tripp till härnta för dollar store, en utgång och massa jobb..så som tur är så har det ju inte varit så att jag legat och grinat hemma och tyckt synd om mig själv hela tiden! men det var jobbigt att dom åkte :( men nu är dom hemma och allt är sig likt igen!

Idag tog jag, mamma och Agnes en tripp till Hudik för att köpa ett par brallor på JC som inte fanns här i Sundsvall...jaa ibland är hon galen den kvinnan, men nu har hon dom brallorna och jag fick återigen besöka dollar en sväng ;) så jag va inte grinig !

Nu ska jag mysa ner mig i soffan med Willis medans Jens är och tränar och Agnes sover, så nu korkar vi upp lite läsk och poppisar med en fet godispåse!

heja sverige


btw, fick idag hem alla papper från dagis om tider och annat, så nu äre verkligen på riktigt alltså!
Neeeeeeeeej jag vill inte detta, hon ska vara hemma med mig tills hon blir typ 18 kanske!

är det sant?!?!?

2011-08-23 @ 19:42:38
Faaan nu har det brunnit för persson! herregud, dessa nya jävla busslistor och turer är ju för fan inte kloka....
det går ingen buss utanför mig längre som går till Sjukhuset, gaaah nu måste jag gå ner till centrum.. det är absolut inge lång men ändå, sen om jag ska vidare till nacksta så måste jag byta buss helvete med! varför?
Nä imorgon ska jag ta mig ett snack med denna bussjävla chaffören som jag kommer möta imorgonbitti! haha

ajja ville bara förmedla detta till er så ni vet vad en sån liten sak kan göra mig pissoff!
Nä nu har jag skickat iväg gubben på en springrunda till nacksta så han kan hämta hem cykeln.. ;) höhöhö han springer snabbare än mig så det va därför han fick offra sig, plus att min boooty hoppar tok mycket så det gör för fan ont! :P

men nu ska jag nog börja cykla till jobbet nu när bussen har svikit mig! det är ju inte långt att bika men jag tänker fan inte ha hjälm tro ja! Jag har ingen hjälm heller så... höhö så jag måste nog införskaffa mig en störtkruka! SEXIGT

Varför!?!

2011-08-22 @ 20:34:41
Nu är det som så att när man är mammaledig tjänar man ju inte den stora kovan om man säger så! Men bara för att jag har jobbat röven av mig denna hela juni/juli så kommer jag få en fett lön plus några dagar från f.kassan, men vad händer då? Joo det dimper ner i massa jävla räkningar! På hur mycket som helst med!!! Gaaah varför är det altid så? När man får en bra summa pengar ena månaden och man tänker och lurar på hur man ska spara och dona så tillkommer det ALLTID nått. Jag blir så less och fruktansvärt arg! Det är räkningar som man vanligtvis inte har men dom ska tamefan passa på att dimpa ner den månaden man har mer kulor än vanligt. Men man får väl se det som så att det är ju bättre dom kommer denna månad än nästa månad då det kanske blir tjärvt istället eftersom jag bara får 14 dagar mammapeng och Jens har haft en liten semester..
men iaf jag bli gaaaaalen!

Vi har inte än bytt säng till flisan men det kommer vi göra här i dagarna förhoppningsvis. Hon har inte ramlat ur nå mera men man kan aldrig vara säker. :(

Va iaf idag och vägen lilla skruttan och hon väger nu 8,8 kg och är 73 cm hög! Min lilla lilla yttepytte tjejen som ligger två grader under det normal men hon är normal enligt sin egna lilla kurva ;)

Hon kommer vara minst på dagis både åldersmässigt och viktklass...men dom andra barnen kommer ta hand om henne. Hon har redan en kompis som går på samma avd som henne som vi umgås privat med (freja) så hon kommer nog bli Agnes bodyguard hoppas ja ;) haha

Linda har varit här två svängar idag med hennes ena underbaring och han är så vacker så jag vill käka upp han. Han skrattar hela tiden och bara ler. Agnes pussar och klappar fint men ibland är hon lite för hård men inte så hård så han börjar gråta, utan snarare hon som gråter när vi säger till henne.. haha

Hon har nu kommit i den underbara åldern då hon ska testa alla gränser som man kan tro ja, eller som våran bvc tjej sa, det är bara början!

Hon tar saker hon inte få och hon gör extrema saker med.. som att leka med våra telefon är strängt förbjudet och att klättra på damsugaren är ännu mer förbjudet, iaf när man ställer sig rakt upp och bara kastar sig bakåt!
Huga huga...

Idag har vi även dansat.. och hon tog efter mig rätt snabbt när jag körde några moves..haha hon skakade på rumpan och stepade runt med fötterna.. nää hon är förbannat söt den där tjejen när hon dansar! haha ska försöka fråna det på en video så jag kan visa henne när hon blir 18 och ska ut i det verkliga danssystemet! Då kan hon köra dessa steg och skaka på rumpan som hon gjorde när hon var 1 år ;)

Nej nej nu blir det för mycket här. Nu ska ja göra lite myspys med chips och dipppppp innan kärleken kommer hem från jobbet.

Höörs hej dårå!

Är det för tidigt tro..?

2011-08-18 @ 11:30:48
Ja nu är vi i ett dilemma här hemma.. Agnes har ramlat ur sängen! Gaaaaah
Hon har som på något sätt klivit över spjälsängen och ramlat i golvet! Hur kunde detta hända? den är LÄNGST NER men hon tog sig över ändå. :S Mammas lilla tjejen. Så nu iaf funderar vi på att fixa en riktig säng, en växasäng alltså! Är det för tidigt? Jag tänker som så, det är väl bättre att hon ramlar ur den än en spjälsäng, den är ju mycket högre! Har vi fel nu eller?
Tack och lov så gjorde hon inte illa sig utan hon vart nog mer rädd. Jag tror även hon sov när det hände för när jag tog upp henne i min famn så sov hon fortfarande och vart lugn igen. Hon gnällde som bara till när hon låg på golvet. Och ibland när hon vaknar på nätterna kan vi hitta henne ståendes i ett av hörnen i sängen sovandes. Hon har för sig mycket i sömnen, hon kan sitta och sova med och luta sig mot spjälorna lixom. Det är helt omöljigt att dela säng med henne för hon far runt som en vante och sätter sig upp och ställer sig upp och ja ni kanske förstår.. haha
Hur ska vi göra?! =O

Nä jag tror vi provar med en växasäng iaf, det kan ju inte bli värre om man säger så. Sen få vi väl lägga en madrass på golvet nedanför hennes säng ifall att hon skulle ramla igen. Men tack och lov har det bara hänt EN gång och det va den absolut sista gången med!



Klädbeställning - Check

2011-08-12 @ 08:55:23
Igår gjorde jag en beställning av kläder till lilla marängen. Ojoj så mycket fint det blev och vad billigt allt är!
Jag är toook kär i hm ja ;) mycket bra saker där!
Nu fattast bara skossingar till lilla damen som vi inte vet vart vi ska köpa.. hon har så små fötter så det finns knappt skor till henne. Vi har varit och pratat med flera butiker och dom börjar ju på 20 i stl men min lilla dam har 18/19... och då är dom för stora, det ska ju uppskattningsvis vara 1-1,5 cm över men har hon 18 blir det typ 2 cm.. haha gos fötterna, yttepytte små och mega tjocka ;) fick iaf tal på ett par sandaler nu i sommar i stl 18 som är för stor men det är så sött ;) hon har lärt sig att gå i skona nu iaf men det är ju lätta skor, hur ska det gå för damen nu när det blir vinter men stor skona? haha

och jaa, vi ska ju naturligtvis ha raggisar i skona med så det fyller väl kanske ut skona men det får inte bli för klumpigt för henne för då blir det inte bra. =P
ajja ja ska kolla vart man kan köpa mycket små skor och jag har för mig att skopunkten har några exemplar i 18-19 ...kan det stämma?!

Detta får bli mitt projekt idag!
Nu vaknar Agnes så nu blir det det första morgon grinet när blöjan ska bytas sen är det mys i mängder!

Hörs Heeeeeej

Nu är det nog...

2011-08-11 @ 10:38:24
Ja nu är det nog med dessa vidriga dagarn.. jag har en grinig, gnällig och allmänt tjurig dam här hemma som verkligen inte vill vara till lags! Inget duger, det är bara grin... hon ska sitta i mitt knä och snura runt och hon sparkas, rivs och nyps.....vad är detta för beteende?! När kom det och vad har hon fått det ifrån?! gaaaaah
Just nu sitter hon på golvet och har fått en minuts ro och tittar på musses klubbhus men en sked... haha men hon är underbar ändå. Mammas gosa som är finast av dom alla med ett humör av dess like.
Hur får jag bort detta beteende? Visst hon är bara 1 år men bara för det är man väl inte helt "oförstående"? Vi säger Sluta, aj aj och att man inte får göra så men då gör hon det bara sju gånger värre.. sen skrattar hon och blir super glad och ska pussas?! Hmm vad händer där lixom, är det någon slags beröm hon vill ha eller blir hon bara förnärmad och vill "skoja" bort det?!
Ajja detta får bli expterhjälp..tro jag måste ta upp denna disskution med mamma.. haha hon kanske vill låna denna vildning en vecka eller två!?

Och åter till en till sak..kan hon ha fått någon slags "separationsångest" typ.. hon grinar när någon (vem som helst) går härifrån.. är hon rädd att vi ska lämna henne? Om Jens kommer hem från jobbet är hon som en klängapa på han och bara gråter.. (tydligt att damen inte är en happy baby med mig) men så är hon mot mig med ;) iaf, om han sätter ner henne på golvet för att gå på toa gallskriker hon verkligen, så hon blir blå och springer efter han.. även om han bara ska på toa eller ja ta av sig skona!
Så gör hon med mig med om jag lämnar henne i ett rum för att hämta eller ja inte vet jag göra nått i ett annat rum... hon är som ett plåster som vill krypa in i skinnet på oss!

I måndasgs tex när mamma min var hit och lämnade en nyckel träffade hon Agnes två minuter för hon var stressad, vilket leder då till att när mamma går så lägger hon sig på golvet vid dörren och skirker och gråter...och sträcker upp armarna mot dörren typ som om att mamma min ska komma tillbaka och ta upp henne! :( det gör så ont att se henne så arg och ledsen. Vad är det för period?
Ja detta är ett dilemma eftersom man aldrig varit med om detta förut.

Hjälp mig någon!

Frustrerad....

2011-08-10 @ 10:46:43
Känner en stark frusteration just nu... gaah försäkringskassan som vanligt! Jag fattar verkligen inte deras system! Dom kan verkligen få en på fruktansvärt dålig humör.....jaja inte mycket att göra åt men jag tycker personligen att allt som har med dom och dreas "krav" är fruktansvärda.....

Igår kom mitt bhiang hem med massor av kantareller som han fått av en kollega.. och det var hur mycket som helst! Vi rensade kantisar till sena natten men nu är frysen full och nu kan vi njuta av dessa godingar iaf ;)

Nu ska jag återgå till mina hemma/mamma sysslor vilket är tvätt städ och plock! Weeei nu börjar ja lessna på dessa sysslor men jag älskar ändå att vara hemma så missförstå mig icke. höhö men det är som om att när man är hemma så är det det enda man gör egentligen! och jag som har någon sjuk manisk städmani hatar verkligen när det är stökigt, jag dammsuger VARJE dag och dammar VARJE dag.. jag tvätt säkert två-tre gånger i veckan och det får absolut inte vara stökigt när jag går och lägger mig. Så nu ska jag flytta in Agnes lekhörna från vardagsrummet in till hennes egna rum så det kanske blir mer "proffsigt" hemma.. hahaha

Hörs då!

<3 älskade du!

2011-08-09 @ 20:25:56

Var inte rädd, jag går bredvid dig.
Kom ta min hand, jag håller i dig.
Här i min famn, kan du våga tro.
Sänk dina murar, jag ger dig ro.

För att jag älskar dig, så som du är
och jag vill ge dig allting jag har.
Låt mig få bära dig när du är svag,
för du betyder allting för mig.
Var inte rädd, jag går bredvid dig.

Ja, jag ska älska dig så som du är
och jag vill ge dig allting jag har.
Så låt mig få bära dig när hoppet sviker.
Du betyder allt för mig.
Var inte rädd, jag står bredvid dig
för du betyder allt för mig.







Vuxenpoäng...

2011-08-09 @ 15:54:51
har jag samlat idag känner jag. jag har gjort rödvinbärssaft för första gången i mitt liv.. saft överhuvudtaget! Heja mig själv känner ju jag! och gott som sjutton vart det med, och hur mycket som helst även ;) Så kom på saft och bulla nu folket för nu är frysen full av godsaker ;) höhöhö

iaf snart är min tid hemma som mammaledig och jag har grymt mycket paaaanik! vad ska jag göra?!?!? Ska jag plugga? Ska jag jobba? ska jag producera mer ungar? hur gör jag nu?!?!?!
Jag har iaf sökt jobb och jag har sökt in till en skola med! så nått av dom blir det iaf. men just nu känner jag att jag inte vill tillbaka till jobbet utan jag vill sadla om, kanske!

agnes börja ju som sagt på dagis om ca en månad (5 september)... åååhh vad jag inte vill det!!! jag vill att hon ska vara hemma med trygga mamma och trygga pappa som ska trösta henne när hon är ledsen eller söva henne när hon ska sova. :( gud tiden bara rinner förbi och hon utvecklas varje dag! här i dagarna har hon lärt sig att gå i trappa både upp och ner hon har även lärt sig att gå ner från soffan, men inte upp i soffan än. tydligt att hon har på tok för korta ben.. ;) hahaha

hon klättrar på ALLT och är ÖVERALLT samtidigt! hon har fått ett förbannat fruktansvärt humör och en vilja av tamefan stål tro ja! en envis liten dam kommer detta bli med andra ord.
hon gör mängder av miner och pratar konstant (lik sin mor) höhö
hon går inte längre utan hon springer, fort oxå, knappt så man hinner med! när vi är ute och går kan hon vika av åt det hållet hon känner för så nu är det en liten fundering på att köpa ett litet "sele" till min unga dam så man kan vara lugn i hjärtat eftersom hon tvärvägrar hålla handen när hon är på sin upptäcksfärd! hon lägger sig på golvet/marken och skriker tills hon blir blå och slår huvudet i marken och sparkar med benen! weeeeei happy kid....

nej nu ska ja samla mer vuxenpoäng genom att KANSKE starta en maskin tvätt och sen bjuda damen på lite middag.

Hörs då, hej hej

Världens alla sjukdomar... välkommen!

2011-08-03 @ 11:57:25
Ja just nu är det inte tipp topp alls för min del. Jag är en bitter tråikig och krävande donna idag...
jag ahr ont i varje muskel på kroppen och mina bihålor vill verkligen inge mera! Jag fryser även när jag sitter i solen och är bara måttligt arg på allt! Hur ska detta sluta? Vad kommer hända?

Vi har badat, men jag har inte dykt så det är inte vatten i skallen som gör att mina bihålor inte orkar längre!!!
Iaf vi har badat och solat och mys och jagat och grinat och ramlat och grinat mer dessa underbara dagar som sommaren bjudit på! Nu vill vi ha mera värme och massa mer bad. Agnes älskar verkligen att springa omkring och flörta med dom andra på badet och upp och ner i vattnet, Hon badar tills hon bli blå men vägrar kliva upp!
Så en annan har ju strandsatt denna kropp vid barnpoolen och myser i både vattnet och solen samtidigt ;) Lyxigt!

Prinsessan har somnat, och Jensan är hon Rickard och passar vovve en stund innan jag ska åka och jobba. Heja Heja det är jag verkligen pigg och laddad för.. Men jag får väl slå i mig ett par alvedon innan så kanske jag piggnar till och bli människa för en stund!

nej nu ska ja lägga omkull mig en stund innan det är dags för tjänstgöring...igen!
har blivit massa jobb denna sommar men nu kommer det avta ett tag så jag få njuta in i det sista men fisan innan hon börja dagis och det är dags att börja leva ett normalt liv igen med jobb och allt som hör till.. inge mer sovmornar eller gosdagar i soffan! Slut nu med det...tydligen!