Läkarbesök och middasgäster!

2010-08-27 @ 20:52:01
Mammas älskade dossipossi va och träffade läkaren idag. Första läkarbesöket, och hon skämde ut sig! Hon kissade på han samt pruppade i miljoner, och jag ljuger inte, men han vart till och med generad! haha och mamma vart och generad! haha herregud sicken prupp fia. Iaf, hon va perfekt sa dom. Hon va "med för mycket" för att vara 2 månader tyckte dom. Så man har nog ett under child.. höhö
Hon vägde 4600 gr och var 54 cm lång och huvudet var 39,1! Hon är stooor nu! Nu vill hon inte ligga på bröstet och mysa länge (om hon inte är trött) utan hon vill ligga i Babyguppen och kolla runt. Hon älskar när William spelar eller kollar på barnprogram. Hon suger på alla fingrar och seklar ner sig själv så hon är blöt ner till magen!

Mammas älskade unge är inte en bäbis som bara vill sova och mysa längre känns det som. Bm och läkaren sa idag att hon kommer nog vara snabb med allt. Neeej det vill vi inte, vi vill ha hon som spädbarn läääänge! haha

Hur länge är dom spädbarn och när blire dom "bäbis"? Hajar ni hur jag menar?

Iaf, jag saknar alla i sundsvall! Alla mina vänner, hela min familj! Och jag har nu i många dagar saknat mina gammla vänner från förr!
Det ska bli så skönt att få flytta hem och förhoppningsvis ta upp kontakten med dom! Om dom vill... haha men iaf några hoppas jag på. Dom flesta har barn själv och vissa har i Agnes ålder. Så jag ska göra mig ett tappert försök att fråga om dom vill bli min kompis igen =)
Känner du dig träffad? Skriv gärna en kommentar om du vill det... :D haha

Nä men nog ska det gå, man gled ju isär pga vissa saker men nu har man ju kammat till sig och blivit ett par år äldre!
Nä men vi få se hur det blir. Ja tvingar mig väl på dom om inte annat..

Jag har tänkt på en speciell tjej som jag har haft mycket tok med. Vi umgicks när vi var 14-15 år och hade as kul. Vi satt på hennes ballis varma sommardagar på örnen och drinkade innan det var dax för partaj!
Vi smed planer och hade riktigt kul! Henne saknar jag som sjutton...
You know how you are ;) haha

Nog om det ville bara berätta det! haha

Iaf, nu ikväll har vi haft middasgäster här från Sundsvall (Uffe och Bettan, mammas faster och farbror) mycket trevligt! Fick en stickad klänning till Agnes som va gryyyyyymt söt! Och lite dukar. Det tackar vi för! Bock och lyft på hatten.

Nu ska vi käka lite godis och kolla på film, köpte fyra nya barn filmer idag, dels för William men mest för mig egen skull! Jag älskar barnfilmer så jag och Agnes kommer ha det hur bra som helst när hon kan kolla med mig :D

Ja skulle ju slänga in lite kort ja, men det få bli en annan dag. Ska tömma kameran imorgon (om tiden finns)
Nu kallar familjen på mig så nu ska ja röra mig en dm närmare dom!

Vi lever...

2010-08-25 @ 09:58:03
Till Alla som saknat mig/oss... hej hej vi lever =)
Tiden finns inte till att sitta vi datorn som man kunde förr. Men jag finns och ni finns i mina tankar =) haha

Allt rullar på precis som det ska vara.
Agnes växer och upptäcker mer och mer saker varje dag.. ? Hon älskar att ligga i babysittern (?) och glo på tv. Pratar och skrattar som sjutton!
Mammas älskling är snart två månader och tiden rinner bara iväg.

William är här på besök nu en vecka och han passar Agnes yppligt bra. Han slänger åt henne tutten, han pratar och han kan till och med bråka på henne när hon grinar och han vill ha sin "mys tid" haha
Han är den bästaste kusinen säger han själv! :)

Btw, jag har kommit fram till ett beslut som känns förjävla jobbigt på nått sätt men ändå bra. Jag ska sluta ge tösa krösa bröstmjölk, jag ska sluta pumpa alltså. Hon kräks som ett djur på det och jag har inte mjölk som gör henne mätt. Så nu pumpar jag lite lite lite för att få mjölken att sina. Så nu blir det ersättning och det mår hon bra på.
Så varför pumpa när man ändå måste ge ersättning och hon kräks som sagt på det, vilket leder till att hon blir hungrig igen efter en 20 minuter för allt kommer upp. Det är så sällan hon kräks på ersättningen... hur kommer det säg? Är min mjölk Fucked up eller?
Tur vi ska tll läkaren på fredag (för första gången ska hon på läkarbesök) så då ska ja fråga och se be han/hon provsmaka om det är gott... hahaha
Själv har jag smakat väldigt lite, och det va som att dricka mjölk med hundra kg socker.
Får man bröstmjölk på fingrarna så blir det som man fastnat i socker vatten, alldeles kladdig.

Men men, det va nått mer jag skulle berätta men jag kom av mig för det vart roligt på tv.. haha

Jooo Jens har slutat sitt förbannade skit jävla jobba, rent ut sagt... så nu är han hemma. Utan pappadagar eftersom hans Chef förmodligen visste om att han inte skulle få några men sa att det gick att han tog dom när han slutade.. men men skit vare samma han behöver inte jobba där mer! Fy vilket ställe egentligen. Jag kommer aldrig prata gott om det boende och jag kommer för aldrig i hela mitt liv sätta någon av mina nära och kära där.
Ursh och fy fan.
Tycker så synd om dom stackars människor som bor där. Men men vad ska man göra.. Jag ber för dom iaf!
;)

Nä, kl är 10 och jag är endast vaken. Så nu ska jag gå in och kolla vad dom håller på med egentligen. Agnes bruka sova hur länge som helst, men jag vill att William och min älskade fästisss ska vakna så jag få krubb i kistan.

Slänger in lite kort senare idag (om tidens finns)

So looong!

Ett tag sen nu!

2010-08-18 @ 14:24:47
Nu är det ett tag sen man bloggade lite. Men tiden finns inte till eller orken heller.

Livet går bra och sessan mår som en drottning. Hon växer och frodas. Hon har gått och blivit en valk drottning ;) haha hon är en biff nu på ca 4,4 kg! Stanna tiden! HAHA

Saken är den att jag orkar inte sitta och blogga. Det händer så mycket runt om oss nu så det finns annat att lägga energin på. Men vi mår bra iaf och har nu börjat fattat att Agnes är VÅRAN lilla älskade unge. Det har börjat sjunka in nu, och det är underbart!

Våran älskade lilla prinsessa som vi alltid kommer att ha ett ansvar för och som vi alltid kommer att få pussa och krama! En liten varelse som ska inom sin tid växa och bli en självständig individ. Det är hur sjukt som helst egentligen. En sån liten liten människa ska bli en stor kvinna och möta denna 2onda mörka"" värld! Men mamma och pappa kommer föralltid att stå vid hennes sidan och mota bort alla onda faror! Ingen ska få göra min lilla kicka nått ont, för då har dom väckt björnen i mammsen!
Jag inser redan nu vilken fruktansväd hönsmamma jag kommer att bli. Ojoj denna tjej kommer inte få det lätt inte. ;)

Men kärleken till Agnes är obeskrivlig. Jag älskar henne så fruktansvärt mycket! Och varje dag älskar jag henne mer. Hon och Jens är mitt allt! Min lilla underbara familj är den vackraste som finns. Att få titta på hennes lilla ansikte med den lilla munnen och dom små underbara blå ögonen gör en varm i hela kroppen. Att få ta hennes lilla fot och pussa på och att få pilla på hennes små små händer, det är obeskrivligt. Jag vill inte att hon ska bli större.... kan hon inte för alltid få förbli denna lilla oskyldiga varelse?


Life is goooooood















Stopp i kanalen, eller?

2010-08-10 @ 19:51:24
J ibland undrar jag egentligen hur liven (läs Agnes) mår. Hennes bajseri är för oss ett mysterium. Hon fiser värre än en karl och hon bajsar sällan. Kan det vara bra ? Varje gång hon bajsar så blir jag varm i mamma hjärtat och tänker, Yes nu är det på gång att lösa sig! Men jag fick endast vara glad för en stund :D så jag lever på det en stund. För imorgon kommer det inte komma nå avföring om jag känner henne rätt..
Inte konstigt att barn får "kolik" som förmodligen egentligen är stopp i kanalen! Förstoppning med andra ord, har jag fel? Kanske, men det är teori!

Agnes har inte kolik, hon behöver bara få skrika av sig ett par timmar på kvällen och visa att hon finns och att hennes mamma eller pappa inte ska glömma bort henne. Men hon är världens snällaste unge. Hon sover, äter (bajsar ibland) fiiiiser hela tiden och blir paff varje gång...haha det ser så roligt ut när hon spänner upp ögonen och putar med läpparna!

Men men iaf, ojojoj nu la hon av en riktig rejäl fjärt så det luktar mummsan nu i vardagsrummet =) hallelulja

Var till bvc idag för vägning och mätning... hela 4215 g och 54 cm lång. Stora charmiga flicka!
Alla blir så "tagen" av hennes skönhet, eller så är det allt hennes hår som gör att folk måste lägga en kommentar ;)
Hon är världens finaste i sitt hår och jag är stolt över det, men det blir så varmt för henne. Hon duschar = dagen efter luktar hon svett i håret igen :S det är inte en fördel med att ha mycket hår.
Hon är en speciell flicka. Hon vill inte att man ska "klappa" henne till sömns och man får absolut inte lägga in hon i ett täcke eller att hon ska ha täcke om nätterna. Hon vill ligga ensam, på rygg utan täcke och sparka med benen tills hon somnar. Ligger och gör ifrån sig nått ljud och söker tutten. Ja det är ju en sjuk sak det med. Varför började vi med den? Joo för annars skulle hon ligga vid mitt bröst 24/7... och nu har hon ett tuttbehov av dess like. Hon har denna tutte i hela dagarna, spottar ut = blir hysterisk och sen somnar hon!
Nätterna går tack och lov mycket bra. Hon söker inte tutten om hon har somnat djupt. Så det är bara som en insomningsgrej hon har.
Hon rör sig hela tiden i sängen med, vilket är naturligt men hon har gjort det länge nu. Ibland ligger ho i fotändan och undrar vart hon har tagit vägen! =)

Dagarna då Jens jobbar är tunga, bittra och trötta. Vi gör inget. Vi blir som förlappad hela familjen. Idag tog jag mig orken till att gå ut på en promenad efter bvc. Sen tvätta lite och plocka undan. Annat är det när han är Ledig, då far vi runt och gör saker hela tiden =) Vilket kan vara skönt att han ett break ibland, egentligen. Men jag var mer aktiv när jag var gravid än nu känns det som. Men men! Det kommer nog tillbaka.
Man mår ju inte tipp topp i huvudet heller, så därför kanske man är som i en bubbla!

Nä nu vill dottra umgås och jag ska stoja med henne nu och trötta ut henne så hon knoppar tidigt ikväll. Vill inte roa henne till midnatt som det bruka bli. :S

Så........på återseende gott folk!


Mys med pappsen <3

2010-08-10 @ 17:47:14

2010-08-10_17_38 (MMS)

Mys med pappsen <3

SMS-inlägg

2010-08-07 @ 21:18:12

2010-08-07_20_54 (MMS)

Jobb och jobb...

2010-08-07 @ 20:16:01
Hej bloggen.
Ville bara kasta lite galla känner jag.
Jens jobbar heeeela tiden och jag är verkligen dö le på detta. Okej om det hade handlat om kanske 4 nätter i rad men fansen inte 7! Vad är det för fel på den som la schemat?

Jag saknar mitt jobb så jag vill dö. Jag vill tillbaka till mina arbetskamrater och till stressen samt lugnet som var. Gud, när jag kommer till Sundsvall ska jag ringa och prata med Dom underbaraste om jag få hoppa in och köra lite strö pass. =) höhö Jag är inte hel om jag inte får jobba!

Nä men ser nu på kl att det är dags för en hej då puss till Hjärtat som bara ska jobba fram tills på torsda! Sen få jag sova med han. Åhh känns som en evighet. Plus att han behöver sova så han orkar så i snitt får vi ca 5 timmar per dygn tillsammans!
Känns as tungt, dels för att jag får ta Agnes helt ensam plus att den tiden som han är vaken vill vi att han ska vara med Henne. Men då finns det ju nästan ingen tid för oss tillsammans. Nä folket, det är ett dilemma! Men vi biter ihop och kämpar på. Det tär men det är ändå ett måste med tanke på att pengarna måste in.
Som jag sagt det hade varit en annan sak om han jobbar tre nätter och sen varit ledig ett tag och sen tre till.. typ
Men han är ju ledig ungefär varannan vecka lite längre men det är då det. Då är han så loj i kolan så han vet inte vart han ska ta vägen dom första dgarna, sen är det ledigt ett par dar sen är det dags för omställning för sen väntas 7 nätter till!

Ähh det är egentligen inget att gnälla över men man blir ju som less när man blir lämnad i denna situation så länge.

Men jag är en/var en stark tjej som snart komemr att finna "SINNESRO" och ber på mina bara knän att det kommer bli bättre och att jag kommer börja må prima igen. Jag vill ut från denna Förlossningsbubbla nu och börja se det ljusa med livet som mamma. Visst gör jag det egentligen, till En viss del! Men just nu är det så mycket som spelar in så det finns inte någon chans att man kan börja eller orkar simma sig upp. Jag tackar Gudarna för att jag har Jens och Agnes vid min sida. Dom förgyller min dag och det är dom som är mitt liv. Jag kommer klara det och Jens kommer hjälpa mig och tvärtom! Jag vill bli de glada, spralliga och den gamla Angelica. Då mådde jag som bäst. Och jag kommer bli hon igen. Men det kommer ta tid =)

Tänker hela dagarna på att snart är det bra igen. Snart börja det verkliga livet och snart blir underbarare =)





1 månad...

2010-08-07 @ 12:13:08
Idag blir lillpuppsen 1 månad. Herregud va tiden går fort nu då! Stoppa tiden för sjutton. För fyra veckor sen låg Agnes hela tiden, gjorde inte många saker. Men nu är hon vaken rätt mycket, ler, gråter, sprattlar och jollrar. =) Det är underbart att höra henne. Hon sover tack och lov om nätterna och vaknar endast en gång! Har jag ett mirakel barn eller? höhö

Magknip? Njaa till och från med det är inget att gnälla över serru!
Annars då? Jo det händer så myket för mig och Jens med. Mycket privat som jag inte tänker gå in på, men det är nått vi kommer lösa =) Har iaf sagt upp lgh i Umeå så nu bär det av hem till Sundsvall igen. Vilket vi båda ser fram emot och jag är storm lycklig. Jag tycker inte om Umeå! Det va inte min grej. Jag är för hemma kär och jag vägra klippa navelsträngen till min familj, speciellt mamma. Jag kommer vara beroende av den kvinnan tills hon ligger i jorden! haha om ens då, jag kommer sitta vid henne hela dagarna.
Nä men seriöst, jag klarar inte av att vara bort såhär. Saknade av bara william gör ont. Varje gång jag åker ifrån Sundsvall så kommer smärtan i hjärtat och saknaden av att inte få träffa han på länge. När han ringer biter jag ihop och när vi lagt på börja jag grina. Han är min lilla lilla bäbis älskade unge.
Men nu nästa gågn vi far till Sundsvall tar vi med oss William på en mini semester hem till umeå en vecka =) och det ska bli så mysigt så! Jag ska rå om han och trötta ut mig själv och han så vi blir less på varandra. Fast saken är ju den, att det är inte mig William vill vara med eller pussa och krama på....utan det är Jens!
Men man kan väl få låtsas att det är mig han hillar mest! HAHA

Nu när vi åkte ner sist så skulle vi överraska han. När han såg oss så skrek han JEEEEEEEEEEEEEENS sen gick han fram till Agnes och pussade på henne och mig sket han fullständigt i! haha men vad gör det, jag fick efter mycket tjat och lite låtsat grin en snabb kram men sen va det bara Jens och Agnes som gällde! ;) Lilla goa skitunge.


Nä nu blir det lite myspys i soffan innan jaaa int vet jag vad som händer sen.
Det är as fint väder ute men jag orkar verkligen inte ta mig ut!

Händelserikt.....

2010-08-01 @ 14:50:48
Just nu händer det så sjuktligt mycket saker. Vi far och flänger i gårdarna fram och tillbaka =)

Iaf.. denna helg har det varit Umeå fotbollsfestival. Mycket trevligt. Vi var där och vi hejade, men lyckades dock inte heja fram laget i våra hjärtan enda fram...Sandåkern f99. Men dom var tappra.. tidiga mornar och sena disco kvällar. Men dom kämpade. =)
Igår kväll va vi hemma hos Jens mor och far tillsammans med syskon och käkade Kräftor och pajer och räkor och ja, you name it. Magen va inte tom när vi lämnade Rödäng iaf =)
Hem åkte vi och sessan behövde en dos av kärlek i lugn och ro innan hon kunde slumra in. Så vid ca 22.30 sov vi nog hela familjen som tre slaktade grisar.. haha

Man är ständigt trött på nått sjukt sätt. Även fast man har världens bästa Prinsessa som inte alls är dum i sömnen så går man som hela tiden i en dvala. Man tar alla chanser man kan (läs Jens) till att lägga omkull sig och slocka inom en sekund! HAHAHAHA ;)

Jag själv plågar mig igenom dvalan och hittar på saker som ska göras även när man är mamma inom hushållet. Men det går bra. Jag kräver nog inte så mycket sömn egentligen. Jag tro att jag alltid har vairt en som inte gillar att sova mycket. Har för mig att jag va typ det enda barnet i by som gillade att stiga upp i ottan och glo på en svartvitt film, bara för att slippa sova =) haha

Men det kanske man få igen för nu när man själv har kid lixom. Men än så länge är det acceptabla tider sessan slår upp som underbara blå! =) (bara för det kommer det bli skit med sovningen nu)
Men jag vill iaf "skryta" lite... och det är att vi inte behöver vyssa henne till sömns, utan vi myser en stund på kvällen tills hon blir trött, äter sen lägger vi henne i sängen och där trivs hon som bara den. Den somnar hon. Och även när hon vaknar un der nätterna så byter vi på henne, kramas en stund (ibland beroende på tiden) haha, gör ordning mat och lägger hon i sängen där hon får äta.. hon rapar av sig själv sen somnar hon lika nöjd som alltid =) Så det är suuuuper skönt, att jag o Jens få sova tillsammans ensamna.

Ja, jag har slutat ammat iaf. Eller slutat och slutat. Jag pumpar och ger för att se hur mycket hon får i sig. Jag och kvinnan på BVC hade en långt samtal och vi kom fram till att pumpa och se hur mycket hon behöver. Och när jag vet det ska jag börja "fixa upp" mängden i fabriken med. (tuttarna) Så just nu ser våra dagar ut som så.. pumpa pumpa och pumpa lite till =) mata kramas och byta bajsblöja det tillkommer med. Men det är så härligt och underbart.

Man kan ligga i timmar och bara kolla på Agnes och beundra skönheten och att hon är våran. Vi kommer alltid ha henne, vi behöver inte lämna igen hon =) Vi kommer alltid att få pussa och krama på våran lilla flicka. Det är otroligt.

Nä nu ska vi packa ihop sakerna och åka till Svärmor. Hon ska vara barnvakt en stund så jag kan klippa Jens. =) Eller barnvakt, hon ska hålla Agnes sällskap som så fint Jens sa =) haha