Stora Tjejen..

2011-03-30 @ 19:34:42
Nu har jag och Jens pratat och diskuterat länge om att Agnes ska få sova i sitt egna rum.. hon sover oftast hela nätterna och äter inte på nätterna heller. Hon vaknar endast när hon tappar tutten eller när hon upptäcker att tutten inte är i hennes mun. Så inatt ska vi ha premiär natten till att hon få sova ensam. Vi har även trott eller vi tror att hon vaknar av att hon blir störd av oss.. vi rör och i sängen och täcket fladdrar och snarkaningar och ja gud vet allt. Hon vaknar SÄLLAN innan vi har gått och lagt oss! Så nu ska vi se, förhoppningsvis kommer detta gå galant, visst är vi inställda på att det kanske kommer bli några vändor in om nätterna för att kolla så allt är bra och att hon har tutten, men det får vi leva med! Nu kan vi kolla på film innan vi ska sova, vilket vi har kunnat gjort tidigare med men vi har ju som sagt inte velat "störa" henne i onödan!
Så nu kör vi på detta. Hon blir 9 månader nu den 7 arpil så hon är ju stora tjejen nu! Bättre att börja tidigt än att låta det dra ut på tiden så det kanske bli så pass att hon inte kan sova eget rum förrän hon är 3-4 år.. och så får det INTE bli!

Iaf, idag fyller även Mosters Minsta Älskling 1 år... Gudars skymning, det går så fort!
Hon går runt och pussar och vinkar och man "längtar" tills Agnes oxå kan ta sig fram...på nått sätt ;) Då kan dom leka lite med "vildt" Thellan har ju inte riktigt förstått att Agnes är lite för liten för att putta omkull och sitta på ;) Men det kommer väl det med!

Agnes då... hmm där går det undan, hon kan numera resa sig (när hon känner för det) hon ställer dig på alla fyra och trycker upp rumpen i vädret och "ställer" sig upp utan stöd.. hon tar sig fram på alla möljiga sätt det finns inget sätt som är dåligt. Utan ibland kryper hon, sitter på rumpen, ligger på magen eller åla! Det tar tid men fram kommer hon, på ett eller annat sätt!
Vi längtar på nått sjukt sätt tills hon börjar gå eller krypa på heltid.. Varför gör vi det? Då kommer det bara bli massa Jaga, men det hör ju till det med! Hon måste få utforska och lära sig vad som är ajabaja och inte ajabaja =) haha
Vi har även satt en regel (?) Hmm haha och det är att vi ska absolut inte acceptera att vi måste ta bort saker för att hon kommer att riva ner dom, eller att folk ska behöva flytta saker när vi kommer hem till dom... det som står på bordet ska stå där, sen att man får känna det är okej, men absolut inte förstöra! Är det fel av oss att ha en sån "regel"..?
För det är väl som så att barn ska anpassa sig till miljön och inte tvärtom?!

Hon har börjat skrika, höögt som fan oxå rent ut sagt! Hela tiden med... gärna kl 5 på morgonen!
Hon sover ca 2-3 gånger per dag och det är bara så. Hon behöver en kortis på morgonen och en "långis" efter lunch, sen beror det på helt och hållet hur hon sov under dagen så då kanske hon behöver en kortis till där efter mellis.. men absolut inte efter 16 för då är allt pajat.. haha
hon lägger sig för natten mellan 19-19.30 och sover sen tills morgonen därpå..
(jag lägger mig vid 21 tiden om ni vill veta det) så efter den tiden är natten hos Persson/Andersson.. haha


Nu ska ja mojsa ner mig i soffan med en Aladdin ask och kolla på tv...

På återseende!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback